donderdag
20
Aug 2009

Met zijn allen geveldelen schilderen

Gedurende de bouwvak hebben de leden van Zonnespreng gezamelijk zorg gedragen voor het schilderen van geveldelen. Niet alleen een gezellige aangelegenheid en goed voor de sociale contacten, maar ook een geldbesparing. In totaal ging het om ongeveer 7,7 strekkende KILOmeter plank.

In drie verschillende kleuren is de milieuvriendelijke verf op de planken aangebracht. Hier zijn we met donkerrood bezig. Deze planken zullen te zijner tijd op de gevel wordt vastgemaakt.

Na het schilderen moest de verf uiteraard drogen en daarvoor hebben we grote stapels aangelegd. Hier zijn twee leden bezig om twee, ongeveer 6 meter lange, planken netjes neer te leggen.

De verf is een speciale Finse kookverf van Uula. Het bindmiddel van deze watergedragen kookverf is stijfselpap, een plantaardige lijm die gemaakt wordt door tarwebloem enige uren te koken. Er was natuurlijk veel nodig...

Niet dat we het zelf geprobeerd hebben, maar naar verluidt is deze verf zelfs eetbaar. Op deze foto kun je goed de consistentie zien, die iets wegheeft van ketchup en het roerhout blijft er rechtop in staan.