maandag
19
Okt 2009

Geveldelen worden geplaatst

De afgelopen weken is er weer veel gebeurd op de bouw! Ditmaal is dat ook bij de rijtjeshuizen goed te zien. Daar zijn twee weken geleden de eerste gevelelementen geplaatst en vorige week een tweede serie op de eerste verdieping aan de voorzijde en op de begane grond aan de achterzijde.

De foto's hierboven en -onder vormen een leuk "zoek de vijf verschillen" spelletje. Het geeft mooi aan hoe in één dag een hele gevelpartij van aanzicht kan veranderen.

Vorige week is de installateur ook bezig geweest om bij leidingen te leggen die meegestort moeten worden in de laatste laag schuimbeton. Maar daarbij werd hij nogal gehinderd door het overvloedige regenwater dat begin vorige week viel. Je ziet hem hier terwijl een woning leeggepompt wordt...

Ook bij de appartementen gebeurt er veel, zo is het metselwerk aan de boskant geheel of grotendeels klaar. Maar dat alles is tijdelijk aan het zicht onttrokken door een bos van steigers. Wat daar bovenuit wel zichtbaar is, is dat er hard gewerkt wordt aan de wanden van de bovenste verdieping!

Tenslotte is er ook al een klein proefje te zien van het geveltimmerwerk. Maar wie heeft daar geprobeerd tegen de gevel op te lopen? We zien duidelijk voetsporen...