Fotoverslag hergebruik hout en steen

Hergebruik van steen

Ons gebouw staat op een gedeelte van de "geheime tuin" van de zusters Ursulinen. De parktuin werd onderbroken door een mooie oude muur met een aantal leuke details, zoals een poortje. Een gedeelte van de muur staat er nog steeds als levende herinnering. Het grootste deel heeft plaats moeten maken voor onze huizen.

Muur slopenZonnespreng zou zichzelf niet zijn als we ons niet hadden ingespand om met zijn allen deze muur te slechten. Op een zaterdagmorgen hebben we jong en oud verzameld en natuurlijk mokers, scheppen, kruiwagens en dergelijke, om de muur om te leggen en de brokstukken op het terrein op te slaan.

Muurtje makenVan de stenen die we bewaard hebben zijn op verschillende plaatsen muurtjes gebouwd, zoals ook deze. Op een centrale plaats in onze hof is een leuk hoekje gecreëerd om elkaar te ontmoeten op een bank.


En zo ziet het eruit als er ook planten om heen staan, die we overigens ook zelf aangeplant hebben. Behalve de stenen komt het hout ook van ons eigen terrein.

Bankje klaar

En daarmee is het kringetje rond: de muur die eens een afscheiding vormde tussen twee delen van de "geheime tuin" is nu overal terug te vinden om kleine details te accentueren.

Hergebruik van hout ^top^

In de herfst van 2007 is een aantal bomen op het terrein omgezaagd om ruimte te creëren voor het gebouw. Ineens hadden we een behoorlijke hoeveelheid aan stammen van verschillende houtsoorten.

Stammen

En ja, wat doe je dan met al dat hout. Wij besloten een zaagbedrijf in te schakelen om de stammen in planken en balken te zagen. 'Dat komt wel een keer van pas' was het devies. Het lijkt eenvoudig, en dat is het in feite ook, maar het is wel veel werk.

Zagen

Dat het gezaagde hout van pas zou komen, is nu wel duidelijk. We hebben een fietsenstalling opgetrokken van de balken, planken en schaaldelen die we toen gezaagd hebben. Hier een detail van de kapconstructie.

Fietsenstalling

En daarmee is het kringetje rond: de bomen die eerst het terrein sierden, zijn omgevormd tot een mooie en praktische constructie voor de fietsenstalling.

^top^