Een project van de bewoners

Het woonproject Zonnespreng is gerealiseerd door de bewoners zelf. In het begin (1999) was er alleen maar een idee, een droom, verder niets. In de jaren daarna is de droom stapje voor stapje gerealiseerd. Na ruim tien jaar van dapper doorzetten werden de woningen opgeleverd.

Zelf doen = echt heel veel zelf doen!

Een kleine selectie uit de werkzaamheden: * statuten maken voor de vereniging * onderhandelen over de grond * financiering regelen * architect uitzoeken * overleg met de gemeente * gebiedsvisie schrijven * procedures voeren voor de vergunningen * subsidies aanvragen * aannemer uitzoeken * samen over 1001 zaken een beslissing nemen * overleg met aannemer * bestrating terrein regelen * aanplant binnenhof * et cetera * et cetera *

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Deze manier van een woonproject realiseren heet CPO. Er zijn provincies die hiervoor subsidie geven. Ook zijn er adviseurs, die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van CPO-projecten. Als je zelf plannen hebt voor een CPO-project en graag meer informatie wilt, kun je contact opnemen met Zonnespreng.