De feestelijke opening

Terrein Zaterdag 30 oktober 2010 is ons terrein al heel vroeg autovrij omdat we een speciale dag hebben. Vandaag zal ons project officieel worden geopend! De dag begint met een beetje regen, maar gedurende de plechtigheden en tot ver daarna is het prachtig herfstweer.

Op de plaats waar we normaal onze auto's parkeren is nu een lint gespannen met allemaal foto's van het gehele bouwtraject alsook enkele impressies van interieurs.

Foto's langs de inrit

Om onze gasten te verwelkomen hebben alle leden een lekkernij gemaakt, variërend van koek, via appeltaart tot zelfs truffels. Uitgestald op de tafel, naast Lekkernijen potten koffie en thee maakte dat een warm welkom.

Zo zoetjes aan stroomden de gasten binnen.Gasten

Zang
Als eerste zongen drie leden een toepasselijk lied over een plek op aarde waar je mag zijn—onze plek.

Daarna heette de voorzitter iedereen welkom door kort de elfjarige(!) historie van het project te beschrijven. Ze benoemde enkele speciale personen en gebeurtenissen die het lange traject gemarkeerd hebben. Alles noemen zou echt te lang hebben geduurd!

Hierna lieten alle bewoners een gekleurd lint vanuit een raam naar buiten komen, en werden deze linten door de kinderen van het project naar de berken op het binnenhof gebracht. Linten verzamelen

Toen was het grote moment van de officiële opening aangebroken. De zusters Ursulinen, die ons project zo'n warm hart toedragen en met wie we zo'n speciale band hebben, gingen de officiële handeling verrichten: alle linten werden aan elkaar gebonden en vervolgens gezamelijk omhoog gehesen.
Zuster Ursulinen Linten hijsen


En zo zijn we allemaal op een heel kleurige manier met elkaar verbonden.

Gedeputeerde Vervolgens werd de grondsteentekst voorgelezen en daarna volgde nog een korte toespraak van de gedeputeerde van de provincie Utrecht. Zonder hun subsidie zou het project er heel anders hebben uitgezien.Dan is het feest. Behalve feestmuziek en een poppenspeler zijn er rondleidingen, gepofte appels en deeg om zelf broodjes te bakken, ruimte om te spelen, te dansen, sint maarten lampions te maken en nog veel meer. Maar ook voldoende tijd om met elkaar te praten. Een kleine impressie...

Impressies