De grondsteenlegging

LedenOp zaterdag 6 juni heeft de icosaëder met daarin de grondsteentekst zijn plek gekregen in het fundament van de gemeenschapruimte. Voor de leden van Zonnespreng was het heel bijzonder om dit moment met elkaar te kunnen vieren. Eerst kwamen we bij elkaar om samen stil te staan bij deze gebeurtenis.

De tekst werd voorgelezen en daarna schreef iedereen zijn naam onder de grondsteentekst. Vervolgens werd het document in de isosaëder gedaan en werd het laatste, twintigste vlakje dichtgeschroefd door de huidige voorzitter en de twee oud-voorzitters.

Grondsteen met tekst

De grondsteenlegging wilden we graag in besloten kring vieren. Daarom zijn slechts een beperkt aantal mensen uitgenodigd om het tweede gedeelte van de bijeenkomst, de eigenlijke grondsteenlegging, bij te wonen. PubliekDat waren de oudleden die een huis hebben gehad in het ontwerp, de architecten, de projectleider, de bouwtoezichthouder, de aannemer en de zusters Ursulinen, van wie we de grond gekocht hebben en die daarmee aan de basis van ons project hebben gestaan. In deze besloten kring heeft de icosaëder het laatste deel van haar reis gemaakt.

Nadat de voorzitter iedereen welkom had geheten, werd er kort iets verteld over van idee achter de grondsteenlegging. Daarna zong een van de leden een lied en werd de grondsteentekst voorgelezen.

Plaats grondsteen

Toen was het grote moment aangebroken: terwijl onze projectbegeleider fluit speelde, werd de icosaëder met daarin de grondsteentekst in een gat in het fundament geplaatst.

Grondsteen legging

Beton mengenToen dat gebeurd was, moest er nog even hard gewerkt worden. De aannemer legde een houten plank om de ruimte waarin de icosaëder gelegd was om het gat af te dekken. Vervolgens mengden de kinderen cement en smeerden een dikke laag over de houten plank, zodat onze schat nu veilig ligt in het hart van ons project.

In de toekomst, als de gemeenschapsruimte echt een gemeenschapsruimte is geworden, zal er op de vloer een markering worden aangebracht. Zo blijft zichtbaar waar de grondsteen precies ligt. De grondsteentekst zal een plek krijgen aan de muur, en blijft op die manier onderdeel van het gemeenschapsleven van alledag.

Handafdrukken